HTML

Online Poker

www.bet-at-home.com

Nyerojatekos

Friss topikok

Archívum

Online Poker

2013.06.19. 17:31 nyerojatekos

Köszöntelek honlapunkon!

Bár a póker sokak szerint szerencsejáték, egyre többen ismerik el, hogy a szerencsén kívül sok egyéb tényezőre is szükség van ahhoz, hogy valaki nyerő póker játékos legyen.

Egyébként gondolj csak bele, ha tényleg a szerencsén múlna, mint mondjuk a rulett vagy a scratch cards játékok esetében, akkor nem mindig ugyanazok nyernének a nagy versenyeken.

Ha szeretnél megismerkedni a pókerrel, a legjobb helyen jársz. Oldalainkon megtalálod a póker szabályok érthető leírását, megismerheted a póker kezek sorrendjét és a legfrissebb póker hírekről is értesülhetsz.

Természetesen ahhoz, hogy valakiből jó póker játékos legyen, nem elég az elméleti tudás. Rengeteg gyakorlás és tapasztalat szerzés szükséges, hiszen ennek során alakul ki az a rutin, ami a kiváló póker játékost megkülönbözteti a jó póker játékostól.

A gyakorláshoz nem kell mást tenni, mint regisztrálni valamelyik online póker terembe és a játékpénzes játékot választani, vagy felkeresni egy ingyen póker oldalt, ahol letöltés nélküli ingyenesen játszható flash póker programok várnak.

A póker története

A póker játék eredete nem tisztázott. Vannak, akik eredetét i.e 900 körül Kínába teszik, de az ősi egyiptomi vagy indiai kártyajátékokban is lehet hasonlóságot találni.

Népszerű teória az is, hogy a 17 sz. i perzsiából, a ma is játszott as nas nevű kártyajátékból alakult ki, mások szerint a német pochen-ből, s neve is innen származik utalva a koppantásra, mellyel a játékos passzolási szándékát jelzi. A legvalószínűbb, hogy több játék keveredéséből származik és a mai napig keletkeznek újabb és újabb póker változatok.

Amerikában a póker az aranyláz idején kezdte meg hódító útját, ahol a Missisipi hosszú hajóútjain hamar az emberek kedvenc időtöltése lett, terjedését később megnehezítette, hogy szerencsejátékká minősítették így csak Las Vegas kaszinóinak megnyitása után folytathatta hódító útját.

A póker népszerűségének növekedéséhez jelentősen hozzájárult a WSOP, valamint a televíziós közvetítések, főleg az asztali kamerák megjelenése után, amikor a nézők már a játékosok zárt lapjaiba is bepillantást nyerhettek.

Ekkortól idult meg a texas holdem póker elterjedése, ugyanis a tévénézőknek a hagyományos, cserélős póker helyett egy pörgős, izgalmas játék kellett, ami ráadásul sokkal kiszámíthatóbb időtartamú volt így a reklámok ütemezése is könnyebb volt.

Az online póker a 80-es években indult útjára, először csak az IRC felhasználók körében, majd 1988 január elsején lejátszották az első valódi pénzes online póker sessiot és a hitelkártyás befizetési lehetőség megvalósítása után már semmi sem gátolta meg abban, hogy napjainkra a világ legnépszerűbb online játéka legyen.

Manapság a póker mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a scratchcard játékok is. Ezeknél a játékoknál csupán szerencse kérdése, hogy nyersz, vagy sem. Nincs bonyolult stratégia, nincsenek komplikált szabályok mégis kiváló szórakozási lehetőség és viszonylag magasak a nyerési esélyek.

Szólj hozzá!

Címkék: póker online játék online poker online póker ingyen póker póker játék ingyen póker szabályok póker játék nyerő játékosok nyerő játékos ingyenesen játszható póker nyerő póker játékos internet poker

Póker szabályok

2013.06.19. 17:19 nyerojatekos

Póker szabályok

A póker alapszabályai szinte minden változatban azonosak: a játékosnak öt lapból kell a legjobb kezet kialakítania, közben saját nyerési esélyeire fogadnia a többi játékossal. A fogadás alapját a játékosok nyerési esélyei képezik, azonban minden játékos tesztés szerinte fogadhat, így akár férle is vezetheti többieket saját lapjait illetően - ezt nevezik blöff-nek.

A póker egyes változatai a leosztott lapok számában és a licitkörökben térnek el egymástól. A licitálást tekintve a póker lehet no-limit (a tét nagysága korlátlan), pot limit (a tét nagysága legfeljebb a kassza nagyságával megegyező lehet) és fix limi (a tét nagysága előre meghatározott mértékű).

Texas Holdem

A legnépszerűbb póker változatban minden játékos öt közös lapból és két zárt lapból (melyeket a többi játékos nem láthat) tetszés szerinti ötöt kiválasztva alakíthatja ki a legjobb kezet. A póker kezek sorrendje megegyezik a high típusú játékok sorrendjével.
Az első licitkör a két zárt lap leosztása után kezdődik és mindaddig tart, amíg minden játékos ugyanannyi tétet nem tett a kasszába, vagy be nem dobta lapjait. Ezután három közös lap kerül leosztásra (flop), újabb licitkör, majd a negyedik közös lap (turn) és újabb livitkör, végül az ötödik közös lap és az utolsó licitkör következik. Ezután, ha egynél több játékos maradt játékban, következik a mutatás és a legerősebb kéz tulajdonosa viszi a kasszát.

Omaha Póker

Az omaha póker közkedveltségében még messze nem éri utol a texas holdemet, de egyre több játékos van, aki ezt a póker változatot keresi az online póker termek kínálatában. Ebben a póker változatban minden játékos négy zárt lapot kap és az asztalra öt közös lapot osztanak le. Ezekből kell a játékosnak úgy kialakítania a legjobb póker kezet, hogy saját lapjaiból kötelezően kettőt, míg a közös lapokból hármat használ fel. A Texas-holdem-mel ellentétben az omaha póker inkább limit és pot limit változatokban terjedt el.

Az omaha póker elterjedt változata az Omaha hi/low amely annyiban különbözik, hogy a kasszát a játék végé két részre osztják. Az egyik felét a legjobb kéz tulajdonosa nyeri, míg a másik felét a legalacsonyabb kéz tulajdonosa (az alacsony kézben a legmagasab értékű lap nyolcas lehet). Ha nincs alacsoiny kéz, a teljes potot a legmagasabb kéz tulajdonosa nyeri.

Stud Póker

A stud póker legnépszerűbb változata a hét lapos stud. A játékban minden játékos hét saját lapot kap, melyekből az első kettő és az utolsó zárt lap, a többi nyílt, vagyis minden játékos láthatja. Ezekből kell a legjobb póker kezet kialakítani. Összesen öt licitkör van, a licit az első három lap (2 zárt és eny nyílt) leosztása után kezdődik, és az a játékos nyit, akinél a leggyengébb nyílt lap látható. Ezt követően laponként van újab licitkör.

Razz

A Razz a stud póker alacsony kezekkel játszott változata. Az a játékos nyer, akinél a leggyengébb kéz van (sor és flush nem számít).

Draw Póker

A klasszikus Draw vagy más néven Cserélős póker, az egyik legrégibb póker változat, mára szinte divatjamúlttá vált. A játék során minden játékos öt zárt lapot kap. Összesen három licitkör van és a licitkörök között a játékosoknak lehetőségük a van lapjaik lecserélésére a lehető legjobb póker kéz kialakítása érdekében.

Szólj hozzá!

Címkék: szabályok poker játék póker szabályok stud póker póker változat nyílt lap legjobb kéz potot nyerni

Póker kezek

2013.06.19. 17:13 nyerojatekos

Póker kezek

A póker kezek sorrendje határozza meg, hogy az egyes leosztásokban a terítés vagy mutatás alkalmával melyik játékos nyeri a kasszát. A póker játékban a kezek sorrendje szempontjából két változatot különböztetünk meg, az egyik a high, másik a low típus.

A high típusú játokokban a póker kezek sorrendje azonos, kivételt képeznek 32 lapos változatok, ahol a flush és a sor felcserélődik. A low változatokban a kezek sorrendje a játék típusától függően változik.

High típusú póker játékok

A high típusú póker játékokban a lapok erőssége a kettestől kezdve növekszik, a legértékesebb lap az Ász. Amennyiben két játékosnál egyforma értékű kombináció található, a kombinációban részt nem vevő lapok (kicker) értéke dönt. A nyerő kéz kombináció erőssége az alábbiak szerint növekszik:

 • Magas lap (high card), ha egyik játékosnál sincs az alábbi kezek közül egyik sem, akkor az úgynevezett magas lapok, sorrendben A, K Q J döntik el a kassza sorsát.
 • Pár (pair) - két egyforma értékű kártya
 • Két pár (two pair) - két-két egyforma értékű kártya
 • Terc (drill, set, 3 of a kind) - három azonos értékű lap
 • Sor (straight) - öt egymás után következő értákű, de különböző színű lap
 • Flush (flöss, szín, suit) - öt azonos színű lap
 • Full, (full house) - Három plusz kettő egyforma értékű kártya. A full erősségét mindig azok a lapok határozzák meg, melyekből három azonos található a kézben.
 • Póker (quads, four of a kind) - Négy egyforma értékű lap
 • Színsor (Straight flush) - Öt azonos színű és egymás után következő értékű lap
 • Royal Flush - Azonos színű Tízes, Bubi, Dáma, Király és Ász

  Hagyományos alacsony póker kezek

  Az úgynevezett "ásztól-ötig" alacsony kezek a hagyományos hi/lo típusú játékokban (omaha hi/lo vagy stud hi/lo) és a razz-ban használatosak. A kezek sorrendjénél a flössök és sorok nem számítanak. Az Ász a legalacsonyabb értékű lap:

 • Nyolcas alacsony - Bármely öt különböző értékű lap, melyek közül a legmagasabb egy nyolcas
 • Hetes alacsony - Bármely öt különböző értékű lap, melyek közül a legmagasabb egy hetes
 • Hatos alacsony - Bármely öt különböző értékű lap, melyek közül a legmagasabb hatos
 • Ötös alacsony (Wheel, kerék) - Ötös, Négyes, Hármas, Kettes és Ász

  Kettő-hét lowball alacsony kezek

  A "deuce-to seven" alacsony kezek sorrendje a magas kezek ellentéte, tehát a legértékesebb kéz a magas kezeknél leggyengébbnek számító póker kombináció. Ebben a változatban az Ász magas lapként szerepel:

 • Tízes alacsony - Bármely öt nem kapcsolódó és különböző színű lap, mely párt sem alkot és a legmagasabb tízes
 • Kilences alacsony - Bármely öt nem kapcsolódó és különböző színű lap, mely párt sem alkot és a legmagasabb kilences
 • Nyolcas alacsony - Bármely öt nem kapcsolódó és különböző színű lap, mely párt sem alkot és a legmagasabb nyolcas
 • Hetes alacsony (Wheel, number one) - Bármely öt nem kapcsolódó és különböző színű lap, mely párt sem alkot és a legmagasabb hetes. A lehető legjobb kéz a különböző színű Hetes, Ötös, Négyes, Hármas és Kettes.

Szólj hozzá!

Címkék: stud pár flöss drill razz póker játékok magas kezek különböző értékű lap hi/lo típusú játék full house nyerő kéz kombináció poker kezek sorrendje

Póker termek

2013.06.19. 16:30 nyerojatekos

Póker termek

Az alábbiakban néhány ismert pókerteremről olvashatsz, kiemelve előnyeiket és néhány hiányosságot, amely alapján könnyebb lehet választani, ha meg akarod kezdeni póker karriered.

PokerStars

A PokerStars a világ legnagyobb póker terme, hárommilliónál több regisztrált felhasználóval. A szoftver grafikája kitűnő, a program futtatása gyors, a kezelőfelület áttekinthető, könnyen használható, a Mac felhasználók számára is van letölthető változat.

A PokerStars minden póker változatban kínál asztalokat a játékpénzes játékról a high-stakes pókerig és verseny kínálata is a legnagyobb pókerteremhez méltó.

FullTilt Poker

A népszerű PartyPoker Játékosainak számát és póker játék választékát tekintve is második a sorban a FullTilt Poker. PC-re és Mac-re egyaránt letölthető szoftvere a PokerStars-hoz szokott felhasználók számára először kicsit idegennek tűnik, azonban elég kényelmesen kezelhető, megbízható és szép grafikával rendelkezik.

A TullTilt versenytársához hasonlóan széle verseny kínálattal rendelkezik és a legnagyobb élő póker versenyek-re is nyerhetsz náluk beülőket.

Titan Poker

Az iPoker network tagjaként a Titan Poker a legnagyobb póker termek egyike szakmai honlapok nemrég a legjobb póker teremnek választották. Járékválasztéka hatalmas, a szoftver tiszta és egyszerű, promóciói pedig felveszik a versenyt bármely másik póker teremmel.

PartyPoker

Bár a PartyPoker lényegesen kevesebbet költ reklámra, mint két nagy riválisa, játékosainak száma folyamatosan növekszik, hiszen promócióival és versenykínálatával minden elvárásnak megfelel. A szoftver ugyan kevésbé látványos, de megbízható és könnyen kezelhető. Mac felhasználók számára online flash változatban érhető el.

Everest Poker

Az Everest Poker egyik hálózatnak sem tagja. Egyedi grafikájú szoftvere megbízhatóan fut. Egyszerű és könnyen kezelhető bár kissé régimódinak tűnik a nagy pókertermek szoftvereihez képest. Kizárólag Windows-on játszható.

Tanulj meg nyerni a legjobb pókerstratégiákkal, és szerezd meg ingyenes pókertőkédet a PokerStrategy.comtól - nem kell befizetned!

Szólj hozzá!

Címkék: póker online poker PokerStars Party Poker játékpénzes játék poker promóciók PartyPoker TullTilt Poker póker termek versenykínálat pókertermek szoftverei

A Texas hold'em játékszabályai

2013.06.18. 17:43 nyerojatekos

A Texas hold'em játékszabályai
A játékban minimum kettő de maximum tíz játékos vehet részt. Minden játékos két kártyalapot kap a játékosok elől takarva képpel lefelé, továbbá öt kártya kerül az asztalra képpel felfelé/common cards/, amelyet minden játékos egyenlő eséllyel használhat.

A hét kártyából azt az öt lapot kell kiválasztani, amely a legerősebb összeállítást adja.

A legelső játék kezdésénél kisorsolásra kerül a dealer pozíció, mindenki kap egy lapot képpel felfelé és a pikk ász, illetve a legnagyobb értékű lap tulajdonosa kezdi az osztást. Az első játékostól jobbra ülő játékost jelölő korong / Dealer button / jelzi és ez a játékos lesz ebben a játékban az utolsó. A jelölőkorong minden játékban az óramutató járásával megegyező irányban mozog így minden játékos lesz első és utolsó is. Osztást megelőzően az első játékos a mindenkori kisebb limit felét, mint tétet /small blind /az asztalon elhelyezi, az első játékostól balra eső játékos az adott körben a második a mindenkori kisebb limitet teszi meg tétnek /big blind/. A többi játékos lapjaik megtekintése után rakhat tétet. A Dealer a mindenkori első játékossal kezdve minden játékosnak két lapot oszt képpel lefelé. A licitet a második játékostól balra ülő játékos kezdi. Minden játékosnak a körben három lehetősége van :

1. Tartja a már bent lévő tétet /call /
2. Megemeli a már bent lévő tétet a kisebb limittel / raise /
3. Eldobja a kártyáit/fold/

Az első licit után a Dealer eléget egy kártyát, majd három kártyát képpel felfelé kioszt az asztal közepére. Ettől a körtől kezdve a kezdés joga az első játékost illeti meg, aki ezen jogát tovább adhatja a következő játékosnak / check /.

Licitálás után, a kártyaégetést követően a Dealer újabb kártyát oszt le az asztalon fekvő három mellé. Ismételt licitálás után, kártyaégetést követően, a Dealer egy ötödik és egyben utolsó kártyát oszt az asztalon levő négy mellé. Az utolsó licit befejeztével a még játékban lévő játékosok sorban megmutatják lapjaikat, amit az utolsó licitáló kezd. A Dealer megállapítja, hogy melyik játékos rendelkezik a legmagasabb értékű öt kártyával és megnevezi a játék nyertesét.

Szólj hozzá!