HTML

Online Poker

www.bet-at-home.com

Nyerojatekos

Friss topikok

Archívum

Póker szabályok

2013.06.19. 17:19 nyerojatekos

Póker szabályok

A póker alapszabályai szinte minden változatban azonosak: a játékosnak öt lapból kell a legjobb kezet kialakítania, közben saját nyerési esélyeire fogadnia a többi játékossal. A fogadás alapját a játékosok nyerési esélyei képezik, azonban minden játékos tesztés szerinte fogadhat, így akár férle is vezetheti többieket saját lapjait illetően - ezt nevezik blöff-nek.

A póker egyes változatai a leosztott lapok számában és a licitkörökben térnek el egymástól. A licitálást tekintve a póker lehet no-limit (a tét nagysága korlátlan), pot limit (a tét nagysága legfeljebb a kassza nagyságával megegyező lehet) és fix limi (a tét nagysága előre meghatározott mértékű).

Texas Holdem

A legnépszerűbb póker változatban minden játékos öt közös lapból és két zárt lapból (melyeket a többi játékos nem láthat) tetszés szerinti ötöt kiválasztva alakíthatja ki a legjobb kezet. A póker kezek sorrendje megegyezik a high típusú játékok sorrendjével.
Az első licitkör a két zárt lap leosztása után kezdődik és mindaddig tart, amíg minden játékos ugyanannyi tétet nem tett a kasszába, vagy be nem dobta lapjait. Ezután három közös lap kerül leosztásra (flop), újabb licitkör, majd a negyedik közös lap (turn) és újabb livitkör, végül az ötödik közös lap és az utolsó licitkör következik. Ezután, ha egynél több játékos maradt játékban, következik a mutatás és a legerősebb kéz tulajdonosa viszi a kasszát.

Omaha Póker

Az omaha póker közkedveltségében még messze nem éri utol a texas holdemet, de egyre több játékos van, aki ezt a póker változatot keresi az online póker termek kínálatában. Ebben a póker változatban minden játékos négy zárt lapot kap és az asztalra öt közös lapot osztanak le. Ezekből kell a játékosnak úgy kialakítania a legjobb póker kezet, hogy saját lapjaiból kötelezően kettőt, míg a közös lapokból hármat használ fel. A Texas-holdem-mel ellentétben az omaha póker inkább limit és pot limit változatokban terjedt el.

Az omaha póker elterjedt változata az Omaha hi/low amely annyiban különbözik, hogy a kasszát a játék végé két részre osztják. Az egyik felét a legjobb kéz tulajdonosa nyeri, míg a másik felét a legalacsonyabb kéz tulajdonosa (az alacsony kézben a legmagasab értékű lap nyolcas lehet). Ha nincs alacsoiny kéz, a teljes potot a legmagasabb kéz tulajdonosa nyeri.

Stud Póker

A stud póker legnépszerűbb változata a hét lapos stud. A játékban minden játékos hét saját lapot kap, melyekből az első kettő és az utolsó zárt lap, a többi nyílt, vagyis minden játékos láthatja. Ezekből kell a legjobb póker kezet kialakítani. Összesen öt licitkör van, a licit az első három lap (2 zárt és eny nyílt) leosztása után kezdődik, és az a játékos nyit, akinél a leggyengébb nyílt lap látható. Ezt követően laponként van újab licitkör.

Razz

A Razz a stud póker alacsony kezekkel játszott változata. Az a játékos nyer, akinél a leggyengébb kéz van (sor és flush nem számít).

Draw Póker

A klasszikus Draw vagy más néven Cserélős póker, az egyik legrégibb póker változat, mára szinte divatjamúlttá vált. A játék során minden játékos öt zárt lapot kap. Összesen három licitkör van és a licitkörök között a játékosoknak lehetőségük a van lapjaik lecserélésére a lehető legjobb póker kéz kialakítása érdekében.

Szólj hozzá!

Címkék: szabályok poker játék póker szabályok stud póker póker változat nyílt lap legjobb kéz potot nyerni

A bejegyzés trackback címe:

https://nyerojatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr645369357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása